Schengen Vizesi

Vize .ws sitesinin ana menüsünü doğru olarak görüntüleyebilmeniz için, Adobe Flash player uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Lütfen tıklayınız.

Get Adobe Flash player


Schengen vizesi

SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Artık biliyorsunuzdur, her gün artan bir şekilde yeni ülkeler schengen vizesi uygulamasına geçmekte, ve bu ülkelerin de vize işlemleri kaçınılmaz olarak yeni düzenlenmelere uğramaktadır. Sizlere fikir versin diye aşağıda vize başvurusu için gereken belgelerin bir listesini ve önemli noktalar hakkında vurgularımızı bulabilrsiniz. Evraklarınızın tam olması, dosyanızın tam ve profosyonel olarak hazırlanması, görüşmeye hazır olarak çıkmanız, vize almanızı etkileyen unsurlardan bazılarıdır. Diğer unsurlar tecrübe ve prestij ile ilgili olarak, bunlara ek olabilir ve sizin kontrolünüzde değildir. Ancak aracı kuruluşlar bu tip unsurları sizin başvurunuza ekleyebilir. Bizim danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak isterseniz. tıklayarak bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Schengen Vizesi Evrakları

İş yeri sahipleri için konsolosluklarda gerekli belgeler

  • Antetli kağıda konsolosluğa hitaben ön yazı
  • İş yerinin imza sirküleri fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Bulunduğunuz ayın faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi (Kuruluş ve adres değişikliği için)
  • Özel şahsi evrak (Kredi kartı, gayri menkul tapu ve araba ruhsatı) fotokopileri
  • İş ve fuar amacıyla gidilmesi durumunda, ilgili davetiyenin gösterilmesi

İşverenler için gerekli belgeler (Tüccar, serbest meslek vs.)

  • İş yeri faaliyetini ve iş hacmini belirten yazı (antetli kağıt) en az üç aylık
  • Bağlı bulunduğu meslek kuruluşundan faaliyet belgesi (orjinal ve yeni tarihli)
  • Vergi levhası fotokopisi
  • İmza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı ve gayri menkul tapu fotokopileri

Ücretliler (sözleşmeli personel, işçi vs.)

  • İşyerinden çalıştığınızı belgeleyen yazı (antetli)
  • İşyeri imza sirküleri fotokopisi
  • İşyeri vergi levhası fotokopisi
  • Faaliyet belgesi (orjinal ve yeni tarihli)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi (S.S.K) fotokopisi
  • Maaş bordrosu (son üç aylık)
  • Banka hesap cüzdanı fotokopisi ve gayri menkul, tapu fotokopileri

Emekliler

  • Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
  • Maaş alınan banka hesabı cüzdanı veya kartın fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı ve gayri menkul, tapu fotokopileri
  • Gelir gösteren kira kontratı fotokopileri

Öğrenciler

  • Okuldan öğrenci belgesi
  • Öğrenci ailesinin, yukarıdaki maddeleri içermek kaydıyla (işveren, ücretli, emekli vs.), iş durumunu ve gelirini gösteren belgeler
  • 3. Kişi 18 yaşını geçmemiş ise noterden muvaffakatname (tüm bakım ve masraflarının karşılandığına dair yurtdışına çıkmasına izin veren belge)

Ayrıca

  • 1 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
  • En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı )
  • Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
  • Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
  • Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.
  • Schengen ülkeleri hiç schengen vizesi olmayanları şahsen istemektedir.
Başvuru ve İletişim Formu
 
www.Vize.ws - Tüm Hakları Saklıdır