Iskoçya Vizesi

Vize .ws sitesinin ana menüsünü doğru olarak görüntüleyebilmeniz için, Adobe Flash player uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Lütfen tıklayınız.

Get Adobe Flash player


Iskoçya vizesi

Iskoçya Vizesi, Bilgi ve detayları

Iskoçya, öğrenciler tarafından çoğunlukla tercih edilen, ve tüm dünyadan bir çok turisti de çekmeyi başarabilen, tarihi güzelliklerle dolu yaşam alanları ile cazibesini günümüzde de muhafaza eden nadir ülkelerden biridir. Iskoçya vizesi prosedürü ise diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında oldukça komplike ve bıktırıcı bir hal alabilir. Aşağıda size bu vize için gereken koşulları açıklamaya ve konuyla ilgili sizi bilgilendirmeyi amaçladık. Herhangi bir konuda bize ulaşmak isterseniz, her zaman iletişim linkimizi kullanarak bizimle temasa geçebilirsiniz.

Öğrenci vizesi için önemli not : İskoçya öğrenci vize işlemlerine, dil okuluna başlamayı düşündüğünüz tarihten en erken 3 hafta öncesinde başlamalısınız. Acil durumlarda bu süre 5 gün öncesine kadar olabilir, ancak erken başvurmak olası bir problemi önleyecektir, bunu da göz ardı etmemek doğru olur.

* Aşağıda açıklanan vize işlemleri ve gerekli dokümanlar genel bilgi verme amacını taşımaktadır ve vize memurlarının inisiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Bütün bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız tıklayarak bize her zaman ulaşabilir, ya da hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için tıklayarak vize danışma bölümümüze yönlenebilir ve verdiğimiz hizmetleri inceleyebilirsiniz.

Türkiye'nin her neresinde olursanız olun, çoğu zaman ofisimize bile gelmenize gerek kalmadan, sizlere bulunduğunuz şehirden hizmet vermek bizi mutlu edecektir.

İskoçya vizesi için gereken belgeler

En az 6 ay geçerli pasaport
Pasaportunuz, İskoçya'ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır.

İki adet renkli vesikalık fotoğraf
Fotoğrafınız yeni çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır.

Vize Başvuru Ücreti
İskoçya vize başvuru ücreti lacivert pasaport için 285 YTL, yeşil pasaport içinse 30 YTL'dir. Ödeme İskoçya Başkonsolosluğu Vize Birimine yalnızca YTL olarak yapılabilir. Vize onaylansın veya onaylanmasın bu ücretin iadesi yoktur.

Vize Başvurusu Formu
Vize başvuru formları çok dikkatli bir şekilde doldurulmalı ve başvuran tarafından imzalanmalıdır. Firmamız bu hizmeti öğrencilerine verecektir.

Diploma veya Öğrenci Belgesi
Mezun durumda iseniz geçici çıkış belgesi veya diploma fotokopisi, öğrenci iseniz son bir kaç hafta içinde alınmış öğrenci belgesi. Eğitiminize ara vererek yurtdışına çıkıyorsanız, okuldan izinli veya kaydınızı dondurabileceğinize dair yazı almalısınız.

Eğitim Sertifika ve Belgeleri
Daha önce dil kursuna gittiyseniz devam sertifikası veya okuldan alınmış hangi sürelerle hangi kura gittiğinize dair devam yazısı, varsa aldığınız veya almakta olduğunuz sertifika programları, meslek eğitim programları vb belgeler.

(Evli iseniz) Aileniz ile ilgili Belgeler
Evlilik Cüzdanı, eşinizin ve çocuklarınızın kimlik fotokopileri

Mali Durum Belgeleri
Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkanlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimleriniz tamamen size veya ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir.

Öğrenci iseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;

  • Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
  • Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
  • Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
  • (Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
  • Kredi kartı ekstreleri
  • (Aileniz maaşlı çalışıyorsa) Çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, (SSK'lı iseler) SSK işe giriş bildirgesi
  • (Aileniz serbest çalışıyorsa) Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı
  • (Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
  • (Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (var sa) ruhsat-tapu fotokopileri

Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;

  • Ailenize ve size ait olan tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
  • Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
  • Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
  • (Varsa) Otomobil ruhsat fotokopiler
  • Kredi kartı ekstreleri
  • (Maaşlı olarak çalışıyorsanız) Çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküsü, son 3 aylık maaş bordrolarınız, (SSK'lı iseniz) SSK işe giriş bildirgesi
  • (Serbest çalışıyorsanız) İşyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı, imza sirküleriniz, (varsa) Şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi
  • (Evli iseniz) Eşinize ait (var sa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri
    (Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinaller


Başvuru ve İletişim Formu
İrlanda Vizesi Almanya Vizesi İskoçya Vizesi Rusya Vizesi Yeni Zellanda Vizesi Hindistan Vizesi Bulgaristan Vizesi   Polonya Vizesi Meksika Vizesi İsveç Vizesi Norveç Vizesi Danimarka Vizesi
Macaristan Vizesi Çek Cumhuriyeti Vizesi Tayland Vizesi Venezuella Vizesi İletişim  
www.Vize.ws - Tüm Hakları Saklıdır