Irlanda Vizesi

Vize .ws sitesinin ana menüsünü doğru olarak görüntüleyebilmeniz için, Adobe Flash player uygulamasını güncellemeniz gerekiyor. Lütfen tıklayınız.

Get Adobe Flash player


Irlanda vizesi

IRLANDA ViZESi İÇİN İSTENEN BELGELER

İrlanda vizesi başvuruları, Ankara ya da Istanbulda bulunan İrlanda Büyükelçiliği'ne yapılmalıdır. İrlanda Büyükelçiliği, yapılan başvuruyu İrlanda'da Dublin'deki vizeden sorumlu Hukuk Müsteşarlığı'na iletir.

Dublin'deki Hukuk Müsteşarlığı, yapılan öğrenci vizesi başvurusunu yeterli görmesi durumunda başvuranın vizesi Ankara'daki irlanda büyükelçiliğinde onaylanır. Tüm bu işlemler yaklaşık 5-7 hafta arasında zaman alır. Bu anlamda, İrlanda'da öğrenime karar verirseniz, öğreniminizin başlamasından en az 7 hafta öncesinde vize işlemlerine başlamanız gerekir.

Irlanda'da eğitim almayı planlayan öğrenciler için 2 değişik vize türü vardır:

- C Eğitim Vizesi:
İrlanda'da 90 günden kısa eğitim almayı planlayan öğrenciler içindir.

- D Eğitim Vizesi:
İrlanda'da 90 günden uzun süre eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir.

Vize Belgeleri

Onaylı Pasaport
Pasaportunuzun süresi, devam etmeyi düşündüğünüz kursun bittiği tarihten en az 6 ay daha uzun olmalıdır. Bu durumda 6 aylık kursa devam etmeyi planlıyorsanız, en az 1 yıl geçerli pasaportunuz olmalıdır. Mevcut pasaportunuz ilk pasaportunuz değilse, önceki pasaportlarınızın her bir sayfasının (sadece dolu ve vizeli sayfaların değil, tüm sayfaların) fotokopileri başvurunuza eklenmelidir.

Kurs Kabul Belgesi
Haftada en az 15 saatlik kursa kabul edildiğinizi ve kurs ücretinin tamamının ödendiğini belirten okul kabul belgesinin orijinali gerekmektedir.KARYA tarafından sağlanır.

Özel Sağlık Sigortası
İrlanda'da (1 akademik yıldan daha kısa süreyle) eğitim alacak olan tüm Türk vatandaşları, İrlanda'da geçerli özel sağlık sigortası yaptırmalıdır. Bu sigorta poliçesi, vize başvurusuna eklenmelidir. Sağlık sigortası poliçesi yerine, devam edeceğiniz okuldan alınan sigortalı olduğunuza dair bir yazı da kabul edilir.

Özgeçmiş
Başvuranın kişisel geçmişi, vize başvurusunda önemli bir rol oynar. Daha önce İngiltere'den vize reddi olanlar ile İngiltere'den sınır dışı edilmiş olanlar veya İngiltere'ye girişine izin verilmemiş olanların, bu bilgileri ayrıntılı olarak başvurusunda belirtmesi gerekir. Ayrıca, savcılıktan alınmış iyi hal kağıdı İngilizce'ye tercüme edilerek başvuruya eklenmelidir.

İş durumu
Türkiye'de bir işte çalışıyorsanız, işvereninizden şu yazıları almalısınız:

- Eğitim süreniz boyunca izinli olduğunuza dair yazı
- İrlanda'da eğitim masraflarınızı rahatlıkla karşılayabileceğinize dair şirket sahibinin referans yazısı - -Maaş bordrosu
Vize Belgeleri

Mali Durum Belgeleri
Aşağıda açıklanan belgelerle, yurtdışında bir işte çalışmadan, tamamen kendi imkanlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuzu ispatlamalısınız. Bankada en az 3 ay süreyle hareket gören nakit birikiminiz olmalıdır. Birikimleriniz tamamen size veya ailenize ait olmalıdır. Göstereceğiniz paranın kaynağı çok önemlidir. Bankadaki mevduat toplamınız, en azından İrlanda'daki tüm eğitim, konaklama, sigorta, ulaşım, cep harçlığı vb masraflarınıza ve ek olarak acil durumlara yetecek kadar olmalıdır.

Öğrenciyseniz veya bir işte çalışmıyorsanız;
Ailenizin tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
Kredi kartı ekstreleri
(Aileniz maaşlı çalışıyorsa) Çalıştıkları işyerinden kaç yıldır çalıştıklarını ve şu anki görevini açıklayan resmi yazı, son 3 aylık maaş bordroları, (SSK'lı iseler) SSK işe giriş bildirgesi
(Aileniz serbest çalışıyorsa) Vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı
(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleri ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri
(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri

Kendi işinizi yapıyorsanız veya bir yerde çalışıyorsanız;
Ailenize ve size ait olan tüm ev ve arsa tapu fotokopileri
Ailenize veya size ait olan tüm banka hesap cüzdanları aslı veya son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstreleri
Bankadan alınan son hesap bakiyesini belirten resmi yazı
(Varsa) Otomobil ruhsat fotokopileri
Kredi kartı ekstreleri
(Maaşlı olarak çalışıyorsanız) Çalıştığınız işyerinden kaç yıldır çalıştığınızı ve şu anki görevinizi açıklayan resmi yazı, eğitiminiz süresince izinli olduğunuza dair yazı, bu yazıyı imzalayan kişinin imza sirküsü, son 3 aylık maaş bordrolarınız, (SSK'lı iseniz) SSK işe giriş bildirgesi
(Serbest çalışıyorsanız) İşyerinizin vergi levhası fotokopisi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Oda Sicil Kağıdı, imza sirküleriniz, (varsa) Şirket hesabınızla ilgili bankadan alınmış son bakiye durumunu belirten resmi yazı ve son 6 aylık hareketi gösteren hesap ekstresi
(Evli iseniz) Eşinize ait (varsa) maaş bordrosu, (varsa) ruhsat-tapu fotokopileri
(Varsa) Repo, Borsa, Tahvil hesaplarıyla ilgili hesap hareketleriniz ve son bakiyeleri gösteren resmi yazıların orijinalleri

Başvuru ve İletişim Formu
İrlanda Vizesi Almanya Vizesi İskoçya Vizesi Rusya Vizesi Yeni Zellanda Vizesi Hindistan Vizesi Bulgaristan Vizesi Güney Kıbrıs Vizesi Polonya Vizesi Meksika Vizesi İsveç Vizesi Norveç Vizesi Danimarka Vizesi
Macaristan Vizesi Çek Cumhuriyeti Vizesi Tayland Vizesi Venezuella Vizesi İletişim  
www.Vize.ws - Tüm Hakları Saklıdır